hoofdkop
ninja left

Home  Training   Organisatie   Links  Foto's   Seminars   Inschrijven

ninja logo

DE OPBOUW VAN DE TRAINING   NA DE TRAINING   TRAININGSTIJDEN


DE LERAAR

Oscar Arends traint al sinds 1992 ninjutsu, en is sinds 1999 Shidoshi (gecertificeerd leraar Ninjutsu). Al voordat hij het officiële certificaat ontving van de grootmeester in Japan had hij enkele jaren ervaring met het lesgeven van Ninjutsu. Oorspronkelijk is hij begonnen bij Gerbrand Martini en Mariëtte van der Vliet in Arnhem en Deventer. Door Gerbrand Martini is Oscar geïnspireerd en aangemoedigd om les te gaan geven. Nu heeft Oscar al meerdere jaren een nog altijd groeiend aantal eigen leerlingen, zowel in Arnhem als in Nijmegen.

Omdat ook een leraar niet stil wil staan maar zichzelf moet blijven verbeteren bezoekt Oscar nog regelmatig Seminars in Nederland en Europa. Ook worden er ieder jaar ervaren gast-trainers uitgenodigd om les te geven in de dojo.

Daarnaast is hij enkele keren in Japan geweest om bij de diverse Japanse meesters te trainen,
waaronder Grootmeester Hatsumi, Sensei Nogueni en Sensei Nuguto.

Naast het Ninjutsu heeft Oscar zich ook verdiept in andere krijgskunsten en vechtsporten zoals Shaolin Kempo, Iaido, Ju-Jutsu, Tai Chi en Jodo. Dit vooral om meer inzicht en kennis te krijgen in de diverse stijlen en hierdoor de eigen training van het Ninjutsu te verbeteren.


groepsfoto Japan

Hier staat Oscar Arends (3de van rechts) met zijn leerlingen tijdens de laatste reis naar Japan samen met Noguchi-san, een van de meesters waar hij getraind heeft.