hoofdkop
ninja left

Home    Training   Organisatie   Links   Foto's   Seminars   Inschrijven

ninja logo

 


WAPENS

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

   
   
   

DE OPBOUW VAN DE TRAINING   NA DE TRAINING   TRAININGSTIJDEN

In Ninjutsu training worden ook wapens gebruikt. De wapens die in het hedendaagse Ninjutsu gebruikt worden zijn over een lange periode ontwikkeld. Ze zijn vaak ontstaan uit landbouwwerktuigen. Het was in het feodale Japan van de Samurai verboden voor de "gewone" burgers om wapens te dragen. Door gewone landbouwgereedschappen te gebruiken viel het niet op dat iemand in feite bewapend was.

In de Bujinkan Dojo Arnhem Nijmegen wordt getraind met de volgende wapenvormen:
·  Tai Jutsu (ongewapend technieken)
·  Ken jutsu ( zwaard technieken)
·  Bo-Jutsu (stok technieken)
·  Shuriken Jutsu (Throwing blades technieken)
·  Tanto-Jutsu (mes technieken)
·  Kusari-gama (ketting en sikkel technieken)

Daarnaast zijn er nog 12 andere wapenvormen die op thematrainingen en seminars behandeld worden. Uit de lijst is goed op te maken dat gebruiksvoorwerpen aan de basis van technieken hebben gestaan. De stok bijvoorbeeld is iets dat mensen (vooral ouderen) gebruikten om mee te lopen.
Hoewel het ongewapende en gewapende gevecht een belangrijk onderdeel van de training is, moet de geestelijke ontwikkeling ook niet uitgevlakt worden. De geest is in een gevecht net zo belangrijk als het wapen waarmee gevochten wordt. Daarom is het zo dat de geestelijke ontwikkeling op diverse manieren in de trainingen terugkomen.